Reklámhang kisokos

Szeretnék segíteni nektek, abban, hogy könnyebben eligazodjatok a reklám, szinkron, narrációkészítés útvesztőjében. Íme néhány fogalom, amikkel sűrűn találkozhattok a hasonló oldalakon:

Audio Guide

Múzeumokban, kiállításokon (akár Online) kölcsönözhető hangos tárlatvezető eszköz.

DJ Drop

Podcast adások, online csatornák beköszönő, átkötő szignálja adott esetben profi hanggal, effektekkel gazdagítva.

E-LEarning

Az e-learning olyan, számítógépes hálózaton elérhető képzési forma, amely a tanítási-tanulási folyamatot hatékony, optimális ismeretátadási, tanulási módszerek birtokában megszervezve mind a tananyagot és a tanulói forrásokat, mind a tanár-tanuló kommunikációt, mind pedig az interaktív számítógépes oktatószoftvert egységes keretrendszerbe foglalva hozzáférhetővé teszi a tanuló számára.

gázsi, tiszteletdíj

A színész és a szolgáltató által kialkudott munkadíj+jogdíj együttes értéke. A szakszervezet és a szokásjog alapján a megállapodás általában 1 évre szól, melynek díja általában fele-fele arányban oszlik meg a munkadíj és a jogdíj között.A jogdíj abban az esetben térhet el, ha a felhasználási terület, több platformra is kiterjed egyszerre (rádió, televízió, internet, stb.).

Hangoskönyv

A hangoskönyv színészek, előadóművészek által felolvasott, hanghordozón kiadott könyv, melyek, ellentétben a hangjátékkal, a forrásmű teljes szövegét változtatás (ill. dramatizálás) nélkül tartalmazzák.

IVR

(Instant Voice Response) – Az IVR egy komputerizált rendszer, ami megengedi a felhasználónak, tipikusan egy telefonos hívónak, hogy a hangmenü utasításai szerint navigáljon a lehetőségek közt, vagy a komputerrel a mobil telefon billentyűivel kommunikáljon.

hu_HU